راهنمای سفر به چابهار
راهنمای سفر به چابهار ، یکی از جنوبیترین نقاط استان سیستان و بلوچستان، با ویژگیها و جاذبههای خاص خود، مثل یک قصه منحصر به فرد است. این شهر با برخوردار از تنها بندرگاه اقیانوسی کشور، نزدیکترین مسیر آبی به کشورهای همسایه را فراهم میسازد. بندر چابهار به عنوان منطقه آزاد تجاری شناخته شده و بهعنوان پررونقترین بندرگاه ایران محسوب میشود.
این شهر در سالهای اخیر به یک مقصد محبوب برای گردشگران مختلف تبدیل شده و بازدید از جاذبههای فرهنگی و تاریخی آن، تجربهای دلنشین را به ارمغان میآورد. از جاذبههای گردشگری شهر چابهار شامل مناطق طبیعی خیرهکننده مانند جنگل حرا در روستای تاریخی تیس و قلعههای باستانی میباشد.
برای کسانی که قصد دارند به این شهر زیبا سفر کنند، پیشنهاد میشود تا راهنمای سفر به چابهار را به دقت مطالعه نمایند تا اطلاعات جامع و کاملی درباره شهر چابهار و جذابیتهای آن به دست آورند.
فهرست محتوا
- 1 معرفی جامع برای سفر به چابهار
- 2 آب و هوای شهر چابهار: یک تجربه فصلی معتدل
- 3 بهترین زمان برای سفر به چابهار، تجربه لذتبخش فصل آبان تا اواسط فروردین
- 4 جاذبههای گردشگری و تاریخی در شهر چابهار
- 5 جاذبههای طبیعی چابهار:
- 6 چگونه به چابهار سفر کنیم؟
- 7 حالا به بررسی شیوههای حمل و نقل به چابهار میپردازیم:
- 8 حمل و نقل عمومی در چابهار
- 9 گزینههای اقامت در چابهار (راهنمای سفر به چابهار)
- 10 هتلهای چابهار:
- 11 1. اقامتگاه بومگردی رمین:
- 12 2. اقامتگاه بومگردی شجره:
- 13 3. اقامتگاه بومگردی درک:
- 14 4. اقامتگاه بومگردی بلوچ:
- 15 5. اقامتگاه بومگردی آژ:
- 16 6. اقامتگاه بومگردی پرهیزگار:
- 17 7. اقامتگاه بومگردی گدام:
- 18 غذاهای محلی چابهار و بهترین رستورانها
- 19 1. بت ماش:
- 20 2. تباهگ:
- 21 3. تخلان:
- 22 4. تنورچه:
- 23 5. کراهی میگو:
- 24 6. پلو زعفرانی:
- 25 7. خوراک خرما:
- 26 رستورانهای برتر چابهار:
- 27 مراکز خرید و بازارهای چابهار (راهنمای سفر به چابهار)
- 28 بازار پردیس چابهار:
- 29 بازار فردوس چابهار:
- 30 مجتمع تجاری صالحیار:
- 31 بازار صدف چابهار:
- 32 بازار تیس چابهار:
- 33 بازار ابریشم چابهار:
- 34 دکه بازار چابهار:
- 35 بازار زنان یا بازار مادربزرگان:
- 36 مرکز تجاری الماس:
- 37 جشنوارهها و مراسمهای آیینی و فرهنگی در چابهار
- 38 عید نوروز:
- 39 عید سعید فطر:
- 40 عید قربان:
- 41 مراسم عروسی:
- 42 آشنایی با هنر و صنایع دستی چابهار
- 43 تجربهی متنوع خوراکی در چابهار(راهنمای سفر به چابهار)
- 44 کلام آخر
معرفی جامع برای سفر به چابهار
شهر چابهار، مرکز حیاتی شهرستان چابهار و جنوبیترین شهر در استان سیستان و بلوچستان، با موقعیت منحصر به فرد خود، در نزدیکی سواحل دریای مکران و اقیانوس هند واقع شده است. این شهر برای کشتیهای اقیانوسپیما امکان پهلوگیری آسان در اسکلههای خود را فراهم میکند. بندر چابهار، به عنوان نزدیکترین مسیر آبی به کشورهای محاصرهشده در خشکی از جمله ازبکستان، تاجیکستان، قزاقیستان، ترکمنستان، افغانستان و قزاقستان شناخته میشود.
از آنجایی که بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر اصلی تجاری کشور شناخته میشود و سرمایهگذاریهای گستردهای در آن انجام گرفته است، تبدیل به یک مرکز بازرگانی مهم شده است. این ویژگی منحصر به فرد، ارتباطات شهر را با سایر شهرها و کشورها تقویت کرده و به تعداد بیشتری راههای ارتباطی با دیگر مناطق فراهم آورده است. به علاوه، فرودگاه چابهار به عنوان یک مرکز پروازی متنوع، پروازهای متعددی را از سرتاسر ایران به این شهر ارائه میدهد.
در ادامه راهنمای سفر به چابهار به توضیح این موارد و نقش هرکدام در جذب گردشگران خواهیم پرداخت.
آب و هوای شهر چابهار: یک تجربه فصلی معتدل
شهر “چهار بهار” با آب و هوایی که از نامش بر میآید، طول سال با اقلیم معتدل و بهاری آشناست. این منطقه به عنوان یکی از سردترین بنادر جنوبی ایران شناخته میشود. در فصل تابستان، چابهار نسبت به دیگر شهرهای جنوبی، از دمای کمتری بهرهمند است. حتی در این فصل، هوای مطبوع و بهاری حاکم است.
در دو ماه از سال، بهار (اردیبهشت و خرداد)، رطوبت هوا به اوج خود میرسد و اقلیم به شدت شرجی و زننده میشود. دمای هوا در فصلهای گرم بالاتر از ۳۱ درجه سانتیگراد نمیرود و در ماه دی به عنوان سردترین ماه، دما به ۱۹ درجه سانتیگراد کاهش مییابد. این متغیرهای هواشناسی شهر چابهار را به یک مقصد جذاب با آبوهوایی مناسب تبدیل کرده است.
بهترین زمان برای سفر به چابهار، تجربه لذتبخش فصل آبان تا اواسط فروردین
چابهار، در هر روز از سال، به عنوان یک مقصد زیبا برای سفر شناخته میشود؛ اما بهترین زمان برای تجربه حس فوقالعاده آب و هوای این شهر فاخر، از آبان تا اواسط فروردین میباشد. در این بازه زمانی، شما میتوانید از آب و هوای معتدل و دلنشین استفاده کنید. این مدت زمان به دلیل شرجی شدن هوا، تا حد زیادی از گرمای آزاردهنده فصول دیگر کمتر متاثر است.
اگر دنبال زمانی هستید که چابهار کمجمعیت و آرام باشد، پیشنهاد ما در راهنمای سفر به چابهار، اوایل اردیبهشت تا اواخر تابستان خواهد بود. در این دوره، به دلیل شدت گرما و کم شدن تعداد گردشگران، شهر کمتر شلوغ میباشد و قیمتهای هتلها و اقامتگاهها کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر، در تعطیلات عید ، شما با بیشترین تعداد گردشگر و افزایش قیمتهای اقامتی در چابهار روبهرو خواهید شد.
به دلیل تنوع فراوان جاذبه های گردشگری چابهار، در راهنمای سفر به چابهار این جاذبه ها در دو بخش بررسی می شوند.
جاذبههای گردشگری و تاریخی در شهر چابهار
1. موزه محلی چابهار:
این موزه دو طبقه دارد؛ یکی از طبقات مشاهده اشیای تاریخی که از شهر چابهار کشف شدهاند را میسر میکند، و در طبقه دیگر، موزه مردمشناسی با ارائه اسناد، کتب تاریخی و نمونههای متنوع فعالیت می کنند.
2. مسجد جامع دزک:
این مسجد، یکی از اهم مساجد دوره صفویه است که دیوارههای آن از خشت و گل و سقف آن از تنه درختهای خرما، گز و کنار ساخته شده است.
3. مسجد جامع تیس:
این مسجد، یکی از قدیمیترین مساجد ساختهشده در ایران است و قدمت آن به ۱۲۵۰ سال پیش بازمیگردد.
4. قلعه پیروز گت:
قدمت آن به دوران اشکانیان و ساسانیان باز میگردد، این قلعه که تنها بخشهای باقیمانده از آن کشیکخانه و قراولخانه میباشد، بسیار جذاب است.
5. ساختمان تلگرافخانه:
این ساختمان، قدیمیترین بنای مدرن در بندر چابهار است که در دوران قاجار توسط انگلیسیها احداث شده است.
6. روستای باستانی تیس:
یکی از روستاهای تاریخی ایران که در دوران هخامنشیان مردم در آن زندگی میکردند و پس از آن به یک بندر تبدیل شد.
7. گورستان جن تیس:
بخشی از روستای تیس که به گفته محلیها، محل دفن اجنه است و از جاذبههای ترسناک این منطقه محسوب میشود.
بعد از معرفی جاذبه های تاریخی در راهنمای سفر به چابهار، به جاذبه های طبیعی می پردازیم.
جاذبههای طبیعی چابهار:
شهر چابهار دارای بی نظیرترین زیبایی های طبیعی می باشد که در ادامه تعدادی از آنها معرفی می شوند.
1. روستای درک:
این روستا از زیباترین مناطق چابهار به شمار میآید که هم زیبایی های کویر و هم دریا را در خود جای داده است.
2. جنگلهای حرا:
این جنگل از جاذبههای طبیعی جذاب ایران است که درختان آن در آب فرو رفته و منحصر به فرد شدهاند.
3. غارهای بان مسیتی:
در روستای تیس واقع شده و با نام “بان مسیتی” شناخته میشوند؛ سه غار که یک غار طبیعی بوده و دو غار حاصل از کند و کاو دستی است.
4. درخت مکرزن:
“مکرزن” نامی است که محلیها بر روی درخت انجیر معابد گذاشتهاند؛ با قدمت بیش از صد سال و در نزدیکی زیارتگاه قرار دارد و ساقههای آن به زمین نزدیکی میشود و تبدیل به ریشه میگردد.
5. کوههای مریخی:
در مسیر ۵۰ کیلومتری چابهار به روستای گواتر واقع شده و شباهتش به کوههای مریخ باعث شده تا به این نام مشهور شود.
6. تالاب لیپار:
تنها تالاب صورتی رنگ در ایران که جزو ۴ تالاب صورتی در جهان محسوب میشود؛ در این تالاب میتوانید پرندگان مختلفی از جمله فلامینگو، تیهو، جیرفتی و… را مشاهده کنید.
7. کوه گل فشان:
یکی از بزرگترین کوههای گلفشان در جهان در شهر چابهار واقع شده است؛ چشمههای آن به جای آب، گل بیرون میآورد و گلهای آن دارای خواص درمانی است که میتوان در آن حمام گل گرفت.
چگونه به چابهار سفر کنیم؟
برای سفر به شهر چابهار، میتوانید از روشهای مختلف حمل و نقل استفاده کنید. یکی از راحتترین و محبوبترین راهها، خرید تورهای گردشگری از آژانسهای معتبر است. البته، اگر تمایل دارید تا سفرتان را خودتان برنامهریزی کنید، باید به دقیقترین اطلاعات مربوط به انواع وسایل حمل و نقل به این شهر دست پیدا کنید. مطالعه مقاله راهنمای سفر به چابهار به شما کمک خواهد کرد تا زمانبندی دقیقتری داشته باشید و از دیدنیهای این منطقه زیبا به بهترین شکل لذت ببرید.
حالا به بررسی شیوههای حمل و نقل به چابهار میپردازیم:
1. سفر به چابهار با هواپیما:
با وجود فرودگاه در شهر چابهار، بلیت هواپیما راحتترین گزینه برای سفر به این شهر محسوب میشود. مدت زمان پرواز از تهران به چابهار تقریباً ۲ ساعت است.
2. سفر به چابهار با اتوبوس:
سفر با اتوبوس نیز یک گزینه اقتصادی و لذتبخش است. این سفر حدود ۲۰ ساعت طول میکشد و از زیباییهای جاده نیز میتوانید لذت ببرید.
3. سفر به چابهار با ماشین شخصی:
اگر تمایل دارید با خودروی شخصی به سفر بروید، باید با مسافت طولانی و زمان رانندگی مدنظر خود آشنا باشید. این سفر حدود ۱۹ ساعت طول میکشد.
4. سفر به چابهار با قطار:
برخی از افراد قطار را به عنوان وسیله حمل و نقل لذتبخش و راحت میپندارند. اگرچه خط ریلی تا چابهار مستقیم نداریم، اما میتوانید ابتدا به بندرعباس بروید و سپس با اتوبوس به چابهار ادامه دهید.
مطمئناً با اطلاعات بهدست آمده از راهنمای سفر به چابهار ، این سفر هیجان انگیز را با راحتی و اطمینان بیشتری برنامهریزی خواهید کرد.
حمل و نقل عمومی در چابهار
برای انتقال درون شهری در چابهار، می توانید از گزینه های زیر استفاده نمایید :
1. تاکسی
2. اتوبوسهای شهری
3. کرایه خودرو
استفاده از تاکسی به عنوان روشی مقرون به صرفه و کارآمدتر برای گشت و گذار در این شهر محسوب میشود. در تقریباً تمام نقاط چابهار میتوانید تاکسی درخواست کنید و قیمت آنها نیز مناسب است.
استفاده از اتوبوسهای شهری چندان توصیه نمیشود ، زیرا شما ممکن است مجبور به ایستادن طولانی در ایستگاه برای انتظار ورود اتوبوس شوید. همچنین، مسیرهای این اتوبوسها مشخص بوده و ممکن است با مسیر مورد نظر شما هماهنگی نداشته باشد.
گزینه سوم کرایه خودرو است که به شما این امکان را میدهد که خودروی مورد نظرتان را با کرایه روزانه استفاده کنید. هزینه کرایه روزانه برای خودروهای مدل بالا حدود ۷۰۰ هزار تومان میباشد. اگر دارای امکانات مالی کافی برای پرداخت این هزینه هستید، انتخاب خودروی مورد نظرتان و داشتن آن در طول تمام مدت سفر، گزینهای راحت خواهد بود.
گزینههای اقامت در چابهار (راهنمای سفر به چابهار)
در شهر چابهار، هتلها و اقامتگاههای متعددی وجود دارند که قیمتهای متفاوتی دارند، تا به ارائه خدمات و امکانات بپردازند. همچنین، خانههای محلی نیز به تعداد زیادی در این شهر قابل دسترسی هستند و امکان اقامت در آنها را فراهم میکنند. در ادامه راهنمای سفر به چابهار ، با گوناگونی مراکز اقامتی چابهار آشنا خواهیم شد:
هتلهای چابهار:
1. هتل لیپار:
این هتل چهار ستاره در نزدیکی ساحل چابهار واقع شده است. با سه طبقه، اتاقهایی با دید به دریای عمان و یا به سمت باغ هتل دارد. امکانات این هتل شامل باشگاه بدنسازی، استخر، سونا و سالن بیلیارد است.
2. هتل لاله چابهار:
این هتل چهار ستاره که در دیگر شهرهای ایران نیز شعبههایی دارد، با امکاناتی همچون رستوران، کافیشاپ، استخر، سالن بدنسازی، سالن همایش و غرفههای تجاری معروف است.
3. هتل سپیده چابهار:
این هتل دو ستاره در خیابان فردوسی و در نزدیکی ساحل دریای عمان واقع شده است. با ۵۰ اتاق برای مهمانان، حداقل زمان اقامت در این هتل دو شب میباشد.
4. هتل شاهان:
هتل چهار ستاره شاهان در خیابان مولوی واقع شده و با دو ساختمان جداگانه و 93 اتاق امکان اقامت را فراهم میکند. موقعیت این هتل به گونهای است که به سرعت به ساحل و دریا دسترسی خواهید داشت.
5. هتل ونوس:
این هتل سه ستاره در نزدیکی ساحل دریای عمان واقع شده است. اگر به دنبال گزینهای مقرون به صرفه هستید، میتوانید در هتل ونوس اقامت نمایید.
6. هتل آذین:
این هتل سه ستاره در بلوار قدس و نزدیک اسکله شهید بهشتی واقع شده و با دو طبقه و ۲۲ اتاق، یک گزینه خوب با هزینه کم برای اقامت فراهم میکند. این هتل نیز در نزدیکی دریا قرار دارد.
اقامتگاه بومگردی در شهر چابهار از گزینه های بسیار مطلوب است و مد نظر بسیاری از گردشگران است لذا در راهنمای سفر به چابهار تعدادی از اقامتگاههای بومگردی معروف معرفی می شود:
1. اقامتگاه بومگردی رمین:
اگر عاشق زندگی در یکی از روستاهای پرجاذبه چابهار هستید، حتماً در اقامتگاه بومگردی “رمین” اقامت کنید. با انتخاب این اقامتگاه، با فضا و فرهنگ روستایی چابهار بهطور عمیق آشنا میشوید و از نزدیک با مردم محلی تعامل دارید. این اقامتگاه در فاصله ۱۴ کیلومتری از مرکز چابهار واقع شده است.
2. اقامتگاه بومگردی شجره:
این اقامتگاه در ۹۰ کیلومتری شمالشرقی چابهار واقع شده و دارای دو سالن بزرگ و دو اتاق خواب است. ظرفیت این اقامتگاه برای پذیرش ۵۵ مهمان میباشد. اتاقها بدون تخت بوده و حمام و دستشویی آنها مشترک است. امکانات دیگر این اقامتگاه شامل پارکینگ و سیستم سرمایشی میشود.
3. اقامتگاه بومگردی درک:
این اقامتگاه در یکی از زیباترین روستاهای چابهار به نام “درک” قرار گرفته است. از این روستا میتوانید منظره فوقالعادهای از رملهای کویری در کنار اقیانوس هند را بهخوبی مشاهده کنید. این اقامتگاه دارای ۵ اتاق است و امکان سفارش غذاهای محلی چابهار نیز وجود دارد. هر اتاق دارای حمام مجزا است، اما سرویس بهداشتی آنها مشترک است.
4. اقامتگاه بومگردی بلوچ:
اگر میخواهید کمی از محیط شهری فاصله بگیرید و در یک باغ سرسبز از درختان نارگیل لذت ببرید، حتماً به اقامتگاه بومگردی “بلوچ” مراجعه کنید. این اقامتگاه دارای امکاناتی همچون حمام مجزا، یخچال و سرویس صبحانه محلی است. واقع در روستای “آبکان”، این اقامتگاه تاکنون نظرات خوبی را جلب کرده است.
5. اقامتگاه بومگردی آژ:
این اقامتگاه در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از چابهار در روستای “گواتر” قرار دارد. با ۵ اتاق و ظرفیت ۳۵ مهمان، حمام و دستشوییها بهصورت عمومی هستند. نزدیکترین جاذبهها به آن جنگلهای حرا و خلیج گواتر هستند.
6. اقامتگاه بومگردی پرهیزگار:
این اقامتگاه در روستای “بریس” واقع شده و یک اتاق و یک کپر دارد. امکانات این اتاق شامل تلویزیون و یخچال است. نزدیکی به دریای عمان و سواحل مکران از ویژگیهای جذاب این اقامتگاه است.
7. اقامتگاه بومگردی گدام:
یکی دیگر از اقامتگاههای جذاب چابهار، اقامتگاه بومگردی “گدام” است که در بندر “تنگ” واقع شده است. این اقامتگاه دارای دو اتاق ۱۵ نفره و یک اتاق ۲۰ نفره است. حمام، پارکینگ و سرویس سفارش غذای محلی از دیگر امکانات این اقامتگاه میباشند. نزدیکترین مکان تفریحی به این اقامتگاه بندر “تنگ” است که میتوانید در آن دلفینها را تماشا کنید.
غذاهای محلی چابهار و بهترین رستورانها
یکی از جذابیتهای شهر چابهار، تجربهی غذاهای محلی متنوع است. اگر در اقامتگاههای بومگردی چابهار اقامت کنید، میتوانید غذاهای این شهر را بهصورت مستقیم از همانجا سفارش دهید. در ادامه راهنمای سفر به چابهار با مهمترین غذاهای محلی آشنا میشویم:
1. بت ماش:
این غذا از برنج، ماش و سبزیجات معطر تشکیل شده و یکی از غذاهای پرانرژی و تقویتکننده در چابهار است. مختص فصل سرما است و طعم منحصربهفردی دارد.
2. تباهگ:
تباهگ از گوشت خشکشده با روشهای سنتی جنوب کشور و برنج تشکیل شده است. این غذا طعمی بینظیر دارد که حتماً باید امتحان کنید.
3. تخلان:
این غذا از گندم، دنبهگوسفند و بره تهیه میشود. به دلیل طبع گرمی که دارد، بیشتر در فصلهای سرد سال میپزند و یک غذای مقوی بهشمار میآید.
4. تنورچه:
تنورچه یکی از خوشمزهترین غذاهای چابهار است که در تنور بهصورت کباب یا سیخی پخته میشود. از ادویههای جنوبی و هندوستانی برای بهتر شدن مزهاش استفاده میشود.
5. کراهی میگو:
یکی از معروفترین غذاهای دریایی چابهار، کراهی میگو است. این غذا با تفت دادن میگو با پیاز و ادویههای خاص تهیه میشود و میتواند یک تجربه بینظیر در سفر باشد.
6. پلو زعفرانی:
یکی از خوشعطرترین پلوهای شهر چابهار، پلو زعفرانی است که از مرغ، برنج، زعفران، زیره، سیر، پیاز، فلفل دلمه و میخک تهیه میشود.
7. خوراک خرما:
خوراک خرما یکی از محبوبترین خوراکهای چابهار است و از نظر تغذیهای بسیار مقوی محسوب میشود.
رستورانهای برتر چابهار:
1. رستوران بلوچ
2. رستوران بام چابهار
3. غذای هندی دهلی دربار
4. رستوران ساحلی خلیج چابهار
5. رستوران شیش محل
6. رستوران دریایی براسان
7. رستوران مکران
8. ایرانویچ
مراکز خرید و بازارهای چابهار (راهنمای سفر به چابهار)
در شهر چابهار، مجموعههای گوناگونی از بازارها و مراکز خرید وجود دارد، که محصولات متنوعی از جمله کیف، کفش، پوشاک، صنایع دستی، عینک، پارچه، کاپشن و پالتو را عرضه میکنند. در ادامه این قسمت از راهنمای سفر به چابهار با مراکز خرید این شهر آشنا میشویم:
بازار پردیس چابهار:
بازار پردیس چابهار، یکی از نقاط مهم خرید در شهر چابهار محسوب میشود. این مرکز خرید، انواع محصولات متنوع را به فروش میرساند، به ویژه اگر به دنبال خرید کیف و کفش هستید.
بازار فردوس چابهار:
بهعنوان اولین مرکز خرید مدرن در چابهار، بازار فردوس محلی است که محصولات متنوعی از جمله پارچه، کیف، کفش، لوازم آشپزخانه و اقلام آرایشی را به فروش میرساند. این بازار نزدیک به اداره منطقه آزاد چابهار واقع شده است.
مجتمع تجاری صالحیار:
مجتمع تجاری صالحیار یکی از بازارهای مشهور چابهار است. این بازار محصولات گوناگونی از جمله پوشاک، لوازم شکار، لوازم آرایشی، پتو و لوازم برقی را به فروش میرساند. از طبقه دوم این مرکز میتوانید به دستههای مختلفی از جمله لباسهای زنانه و مردانه، عینک و لوازم آرایش دسترسی پیدا کنید.
بازار صدف چابهار:
بازار صدف یکی از مراکز خرید مشهور چابهار است که محصولات لوکس و برندهای معتبر را ارائه میدهد. اگر به دنبال پوشاک زنانه و مردانه، کفش یا اجناس مثل چای، شکلات و لوازم خانه هستید، این بازار مقصدی مناسب است. بازار صدف در بلوار ریگی، منطقه ازاد تجاری چابهار واقع شده است.
بازار تیس چابهار:
بازار تیس یکی از بازارهای تازهتأسیس چابهار است که محصولات متنوعی از جمله لباس راحتی، مواد غذایی، چای، لوازم آرایشی، محصولات پلاستیکی، صنایع دستی و اسباببازی را به فروش میرساند. آدرس این مرکز خرید بلوار امام خمینی، مسیر کنارک، ۱۰ کیلومتری بیرون شهر است.
بازار ابریشم چابهار:
بازار ابریشم یکی از بازارهای محبوب چابهار است که محصولات گوناگونی از جمله لباس، لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، محصولات صوتی و تصویری، نقره و جواهرات را به فروش میرساند. در این بازار هایپرمارکتهای مختلف نیز وجود دارند و میتوانید نیازهای غذایی خود را از اینجا تأمین کنید. برای دسترسی به این بازار باید به آدرس بلوار امام خمینی، مسیر کنارک، ۱۰ کیلومتری بیرون شهر مراجعه کنید.
دکه بازار چابهار:
دکه بازار، یکی از بازارهای باستانی شهر چابهار محسوب میشود. این بازار به نامهای دیگری مثل “بازار فجر” و “بازار سنتی” هم شناخته میشود. اگر به دنبال لباسهای محلی چابهار و محصولات محلی از قبیل زری دوزی، داروهای گیاهی، زیورآلات و حصیربافی هستید، حتماً به دکه بازار سر بزنید. این بازار در بلوار امام خمینی، خیابان فردوسی قرار دارد.
بازار زنان یا بازار مادربزرگان:
این بخش از بازار، مسقف نیست و حال و هوای سنتی دارد و به نام بازار زنان یا بازار مادربزرگان شناخته میشود. در این بازار، لباسهای محلی بلوچی، ادویهجات و مواد خوراکی مانند تمبر هندی قابل خریداری هستند. این بازار در بلوار امام خمینی، خیابان فردوسی واقع شده است.
مرکز تجاری الماس:
مرکز تجاری الماس یکی از مراکز خوب خرید چابهار است که پارچههای بلوچی و هندی را به فروش میرساند. همچنین، مواد غذایی مختلفی را از این مرکز تجاری میتوان خریداری کرد. برای خرید محصولات این بازار، به آدرس بلوار امام خمینی، به سمت کنارک، مقابل مجتمع تجاری پردیس مراجعه کنید.
جشنوارهها و مراسمهای آیینی و فرهنگی در چابهار
یکی از سرگرمیهای لذتبخش و شگفتانگیز در شهر چابهار، شرکت در جشنها و مراسمهای آیینی این شهر است. در چابهار، برخی از مراسمها و اعیاد مهم با شکوه و پرافتخار برگزار میشوند. در ادامه راهنمای سفر به چابهار با مهمترین مراسمها و جشنهای چابهار آشنا خواهیم شد:
عید نوروز:
در ایام نوروز، مردم چابهار همانند سایر نقاط ایران، لباسهای نو به تن میکنند و با یکدیگر دیدار میکنند. از میان مراسمهای این دوره، رفتن به کوه خواجه و برگزاری جشن و سرور در این مکان یکی از مهمترین آنهاست.
عید سعید فطر:
جشن عید فطر یکی دیگر از مراسم مهم مردم چابهار است که همزمان با سایر شهرهای ایران برگزار میشود. در این روز، مردم در مکانی به نام “عیدگاه” جمع میشوند و نماز عید فطر را اقامه میکنند. همچنین، مردم از فرصت استفاده میکنند تا با اقوام و خویشاوندان خود دیدار کرده و عید فطر را به هم تبریک بگویند.
عید قربان:
عید قربان یکی از اعیاد مذهبی چابهار است. معمولاً چند خانواده با هم یک شتر را قربانی میکنند و گوشت آن را به مستمندان اهداء میکنند. مراسم دید و بازدید در این ایام برگزار میشود و تا سه روز ادامه دارد.
مراسم عروسی:
یکی از مراسم جذاب و مهم در آیین مردم چابهار، مراسم عروسی است. ازدواج در این ناحیه به طور معمول درون یک طایفه و بین خویشاوندان انجام میشود. مراسم عروسی از مراحل اولیه تا پایان به شیوه سنتی برگزار میشود. این مراسم در چابهار دارای ۸ مرحله است:
1. گِندونِن
2. هِبَرجنی
3. بربند مال
4. جُل بندی
5. حِنا دوزوکی
6. حِنا راستکی
7. سرآپی یا سرآب و مشاطه
8. شب یکجایی
هر یک از این مراسم شیوه خاص خود را دارند و در طول این مراسم، جلوهها و آیینهای خاص و محلی چابهار به چشم میخورد.
آشنایی با هنر و صنایع دستی چابهار
سوغاتیهای شهر چابهار به دو دسته اصلی خوراکیهای محلی و صنایع دستی تقسیم میشوند. این سوغاتیها را میتوان از مراکز خرید معرفی شده در بخشهای پیشین این قسمت تهیه نمود. در ادامه با نمونههایی از این سوغاتیها آشنا میشویم:
1. صنایع دستی چابهار:
– سفالگری: این شغل محلی، به دلیل خاک با کیفیت منطقه، مردم را وادار به ساخت سفال با کیفیت میکند.
– نگینهای قیمتی: در چابهار، سنگهای قیمتی به وفور یافت میشوند که در منطقه آزاد چابهار برش داده و به انگشترهای زیبا تبدیل میشوند.
– گلیمبافی: عشایر منطقه از پشم دامهای خود گلیمهای زیبا میبافند.
– چادربافی: با توجه به رواج زندگی در چادر در ناحیه، چادربافی یکی از صنایع ارزشمند این منطقه است. چادرهایی که در چابهار تولید میشوند با نام “پلاس” شناخته میشوند.
– آینهدوزی و سکهدوزی: هنر زیبای مردم چابهار که از سکه و آینه برای تزئین پارچه و سایر اشیاء استفاده میکنند.
– حصیربافی: حصیربافی از صنایع دستی کهن مردم چابهار است و به دلیل وجود نخلهای خرما، محصولات زیادی با حصیر ساخته میشود؛ از جمله گلدان حصیری، سبد حصیری، فرش، بادبزن و …
– سوزندوزی: یکی از هنرهای قدیمی و محبوب در میان زنان چابهار که بر روی لباس و پارچههای مختلف اجرا میشود.
این هنرها و صنایع دستی چابهار با زیبایی و اصالت خاص خود، گزینههای فراوانی برای تهیه سوغاتی منحصر به فرد از این شهر فراهم میکنند.
تجربهی متنوع خوراکی در چابهار(راهنمای سفر به چابهار)
در شهر چابهار، نه تنها امکان تجربهی غذاهای لذیذ را دارید بلکه میتوانید از خوراکیهای منحصر به فرد و سوغاتیهای خوشمزه نیز بهرهمند شوید. در ادامه با چند گزینه جذاب و منحصر به فرد آشنا میشویم:
1. ماهی تازه و میگو:
– شهر چابهار، با وجود موقعیت جغرافیایی خود کنار اقیانوس، یکی از مناطق پربار در زمینهی ماهیگیری است. در فروشگاههای ماهی این شهر، تنوع بالایی از ماهیها از قبیل ماهی قباد، ماهی سرخو، ماهی سنگسر، حلواسفید، شوریده، شیرماهی، میگو و اره ماهی را خواهید یافت. این محصولات فریز شده نیز بهعنوان سوغاتی مناسبی برای دوستان شما تبدیل میشوند.
2. لندو:
– شیرینی محلی به نام لندو از ترکیب خرما، کنجد و گندم تهیه میشود. این شیرینی خوشمزه و منحصر به فرد میتواند یک گزینه عالی برای هدیه دادن به دوستان و آشنایان شما باشد.
3. میوههای استوایی:
– چابهار به شما امکان میدهد میوههای جدید و خوشمزه را تجربه کنید که در دیگر شهرهای ایران یافت نمیشوند. مزهی خاص زیتونهای چابهار و تفاوت آنها با زیتونهای شمال کشور یک تجربه منحصر به فرد است. میوههای خاصی مانند انبه، پاپایا و گواوا نیز در چابهار بهوفور یافت میشوند.
4. ادویهجات:
– ادویههای خاص و منحصر به فرد چابهار، گزینههای عالی برای هواداران آشپزی است. کیفیت بالای این ادویهها در مقایسه با سایر مناطق، آنها را به گزینهی محبوبی برای هدیه دادن به آشپزان و طرفداران آشپزی تبدیل کرده است.
5. شکلاتهای خارجی:
– شهر چابهار، بهعنوان یک منطقه آزاد تجاری نزدیک به اقیانوس هند، ارائهدهندهی تنوع زیادی از شکلاتهای خارجی با قیمت مناسب است. این شکلاتها از جمله جذابترین و خوشمزهترین سوغاتیهای این شهر بهشمار میآیند.
کلام آخر
در این قسمت تلاش شده تا اطلاعات کاملی از راهنمای سفر به چابهار ارایه شود تا گردشگران با اطلاع از تنوع جاذبه ها و اطلاعات کامل به این شهر سفر کنند و تجربه ای فراموش نشدنی برای آنها باشد.
فراموش نکنید که همکاران ما در آژانس مسافرتی تفرج گشت ، همواره در کنار شما خواهند بود تا اطمینان حاصل کنند که سفر شما لذتبخشترین حالت خود را داشته باشد.
ممنون که مثل همیشه همراه ما بودید.
چابهار خییییییلی قشنگه و چه مردمای باحالی داره و ساحل بکر و دریای تمیز👍🏻